Пътешествие в райската градина на хотел Casa di Fiore

Нежни капцичи роса, символизиращи спокойствие. Росни пъпчици от цвят, олицетворяващи новата енергия. Приветлив полъх на хлорофил, въплъщаващ хармоничното начало. Истинска фотосинтеза за сетивата. Понякога всичко, от което имаме нужда, е деликатното докосване на природата.
Като че ли изрисувана по романа на Франсис Бърнет – „Тайната градина“, не толкова тайната градина на комплекс Casa di Fiore SPA & Medical наподобява всичко онова, което очарова главната героиня Мери. Тя омагьосва, пленява и събужда нов живот.
Сякаш чрез вълшебна пръчица, градината е спусната на самия морски бряг на к.с. Кранево, което я превръща в истински зелен оазис на Северното Черноморие. Невероятна е възможността да създадем спомени на място, което предлага не само достъп на „една ръка разстояние“ до танцуващите морски вълни, но и непосредствена близост до богато озеленена градина, която се поддържа целогодишно!

Три са основните компоненти, използвани в паркоустройствения план на градината, а именно зеленина, скални късове и вода. Сякаш взети назаем от природата, тези три минималистични елемента придават неповторимото усещане за дом и хармония. В свят, изпълнен с изкуствени материали и краткотрайни решения, естественото е това, което носи непреходна стойност и точно то е в основите на нашата концепция за „райска градина“ !
Разхождайки се из приказно аранжираните алеи, не е трудно да попаднем в същински цветен делириум сред множеството внимателно селектирани растителни видове. По протежението на всичките 12 месеца в годината ще можем да изпитваме характерно за всеки сезон удоволствие от флоралното богатство, тъй като в градината на комплекс Casa di Fiore се използват предимно сезонни цвета. Точно поради тази причина в ранните зори на пролетта ще можем да се насладим на изяществото на магнолиите, които отварят красивото си лице преди всички останали цветя. Място за възхищение, обаче, следва да оставим и за ароматните розови лехи, колоритните лавандулови бордюри, както и всички онези ситни цветчета, които допринасят със своя блясък за всеобщата идилистична картина.

Гостите на комплекс Casa di Fiore имат невероятната възможност да презаредят енергията си в обстановка на вечнозелени храсти, декоративни дръвчета и екзотично аранжирани растителни видове, които създават естествена бариера. Живите плетове от кипариси, както и стъпаловидно разположените листно-декоративни и почвопокривни храсти са още един значителен детайл от общия облик на градината на хотела.
Като същински магьосници, нашите градинари се грижат ежедневно за оформянето на уникалните зелени скулптури в естетически издържани геометрични форми, като топка, куб, пирамида, конус, спирали и др. Благодарение на гъстите и плътни корони на вечнозелените дървета и храсти, от които е изградена, можем да се наслаждаваме на тази растителна композиция целогодишно!

За допълнителния ландшафтен завършек е включено и характерното за региона присъствие на масивни скални късове, които са богато аранжирани от почвопокривни храсти и вертикални акценти със сребристосива и тъмнозелена окраска. Красиви цветни петна върху скалите остават и многогодишните цветя, които добавят своя естетическа стойност. Описаната цветова гама променя своята тоналност целогодишно, заедно с изменението на сезоните!
Ето по този невероятен начин изглежда градината на комлекс Casa di Fiore SPA & Medical! Каним ви да създадете спомени при нас!


Назад
https://www.livechatalternative.com/